نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

درباره گیتی قاسمی، زنِ نقش‌های  سخت

  • کد خبر: ۷۱۲۴۷
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
درباره گیتی قاسمی، زنِ نقش‌های  سخت
شکستن بعضی قوانین در سینما و تلویزیون خیلی سخت و گاهی نشدنی است. برای مثال بازیگری که برای بازی در یک نقش خاص جا افتاده است و چندین و چند تجربه مشابه دارد، خیلی سخت می‌تواند نقش‌های تازه‌ای در سینما و تلویزیون ایران برای خود دست وپا کند؛ اما گیتی قاسمی همان گزینه عجیب است.

محمد ناصر حق خواه | شهرآرانیوز - شکستن بعضی قوانین در سینما و تلویزیون خیلی سخت و گاهی نشدنی است. برای مثال بازیگری که برای بازی در یک نقش خاص جا افتاده است و چندین و چند تجربه مشابه دارد، خیلی سخت می‌تواند نقش‌های تازه‌ای در سینما و تلویزیون ایران برای خود دست وپا کند؛ زیرا بسیاری از تهیه کنندگان و کارگردانان حوصله اعتماد‌های جدید را ندارند و بیشتر دوست دارند روی اسب برنده شرط ببندند، یا یکی دیگر از قواعد نانوشته این است که بازیگری در بعضی سن‌ها به شدت سخت می‌شود، زیرا هم نقش‌های کمی برای آن محدوده سنی نوشته می‌شود و هم کسی به بازیگران تازه برای بازی در آن اعتماد نمی‌کند و البته نقش‌ها هم تکراری هستند.

 

مثلا برای خانم‌های میان سال آن قدر نقش‌های کم و نه چندان پرچالشی وجود دارد که بازیگران زیادی بین خانم‌ها وقتی به سن و سالی می‌رسند که باید در نقش خانم‌های میان سال ظاهر شوند از دنیای بازیگری خداحافظی می‌کنند، زیرا حوصله کلیشه شدن و به تکرار افتادن ندارند. اما در این بین اگر شما بخواهید تازه در سن و سالی که بعضی ستاره‌ها از بازیگری خداحافظی می‌کنند، وارد چرخه حرفه‌ای بازیگری شوید و خوب و متفاوت هم باشید، خیلی عجیب است.

 

گیتی قاسمی همان گزینه عجیب است؛ بازیگر ۴۵ ساله‌ای که تازه ۴ یا ۵ سال است نامش سر زبان‌ها افتاده است و بین مخاطبان عام به چهره شناخته می‌شود، تا پیش از این و از میانه سی سالگی با بازی در نقش‌های بسیار کوتاه در سریال‌های تلویزیونی کارش را آغاز کرد. اما در دوسه سال گذشته آن قدر در نقش‌های کوتاه درخشید که تصمیم کارگردانان و تهیه کنندگان اعتماد به او و سپردن نقش‌های مهم تری به او بود. لیلا، خواهر ناصر خاکزاد در سینمایی متری شش و نیم، را حتما به یاد دارید و گریه‌های تلخش و نگاه نگرانش که شبیه به آن را در سریال سیاوش هم احتمالا دیده اید. نقش زنی میان سال در طبقه فرودست که عضوی از یک خانواده خلافکار است و قرار است در تمام طول کار سختی و رنج این نوع زندگی را در چهره اش بریزد و با اشک هایش نشان دهد.

 

اما گیتی قاسمی با اینکه می‌توانست با جا افتادن در این نوع نقش‌ها همین فرمان را برود و همیشه خواهری گریان و ستم کش باشد، در تصمیماتی شجاعانه دوبار و در پی موفقیت نقش‌های جدی اش، بازی در نقش‌های کمدی را هم امتحان کرد. یک بار با نقش بامزه اش در سریال سال‌های دورازخانه و این شب‌ها هم در سریال زیرخاکی ۲؛ بازی‌ای به شدت پرریسک که به تیپ نزدیک می‌شود و لهجه و لحن خاصی می‌گیرد و مثل حرکت روی بندی باریک است. در این شکل از بازیگری امکان سقوط بسیار است، اما خانم قاسمی که نشان داده بود می‌تواند قانون میان سالی را بشکند و سن را مترادف با تکرار و کلیشه شدن نکند، نشان داد که می‌تواند مرز‌های خودساخته را هم بشکند و در یک شکل خاص بازی درجا نزند. حالا ما با بازیگری مقتدر رو به روییم که نه تنها در نقش‌های کوتاه و فرعی درخشان بوده است، بلکه می‌تواند به راحتی ادعای پذیرفتن نقش‌های مهم‌تر را هم بکند، زیرا تازه در اول راه است و شاید هزار هنر ناپیدا در خود داشته باشد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->